BekkerLaGram

De kernkwaliteiten van de onderneming liggen in het produceren, leveren en onderhouden van een variëteit aan opbouwen en aanverwante systemen.

Het productgamma richt zich op afvalinzameling, container reiniging, rioolreiniging, industriële reiniging en (intensieve) wegdek reiniging. Met ca. 50 gericht opgeleide medewerkers realiseerden wij al meer dan 3000 hoogwaardige voertuigen voor diverse inzameling- en reinigingsdoeleinden. Wij zijn trots op deze aanwezige kennis en ervaring binnen ons bedrijf. Door projectmatig en in teams te werken is iedereen zeer betrokken bij ieder project, wat bijdraagt aan de interne kennisdeling en continue kwaliteitsborging van onze producten en service.

Ons kantoor en onze productiefaciliteiten zijn gevestigd in Waalwijk met een gemakkelijke aanrijroute vanaf de A59.

Over BekkerLaGram

Na de samensmelting van Bekker en LaGram in 2001 zijn de krachten en specialismes gebundeld om de inzamel- en reinigingsbranche te voorzien van hoogkwalitatieve producten. Uit deze samensmelting zijn bestaande producten zoals One-Stop door kruisbestuiving naar een volgend niveau gebracht. Een groot deel van ons productgamma produceren we in onze eigen faciliteiten in Waalwijk. Daarnaast zijn we dealer van de gerenomereerde merken FAUN, Boschung en KROLL. De samenwerking met deze partijen gaat al tientallen jaren terug en deze merken staan voor dezelfde kwalitatieve waarden als BekkerLaGram.

Sinds het bestaan van BekkerLaGram hebben we al meer dan 200 klanten mogen voorzien van voertuigen. Door deze ervaringen zijn we gespecialiseerd in klant-specifieke oplossingen en beschikken we over de juiste kennis voor het uitvoeren van service- en onderhoudswerkzaamheden.

1969

Het familiebedrijf Bekker werd opgericht.

1983

LaGram werd opgericht door dhr. Langbein en dhr. Ingram.

2001

Beide bedrijven worden samengevoegd.

2017

Nieuwe directeur-eigenaren Cor Vos en Fabian Bras.

Historie

Bekker
Het familiebedrijf Bekker werd in 1969 opgericht te Vlaardingen, toentertijd richtte men zich voornamelijk op het leveren van diverse inzamelvoertuigen. Dit werd later uitgebouwd met het leveren van veegmachines en werktuigdragers.

LaGram
In 1983 werd LaGram te Waalwijk opgericht door dhr. Langbein en dhr. Ingram. Zij richtten zich op het produceren van “natte” voertuigen voor de riool- en industriële reiniging.

BekkerLaGram
In 2001 fuseerden Bekker en LaGram tot het huidige BekkerLaGram Waalwijk B.V. Er werd besloten zich te vestigen in Waalwijk door de aanwezige productiefaciliteiten. Uit deze samensmelting zijn diverse innovatieve producten ontstaan, waaronder het One-Stop systeem voor het ledigen en reinigen van afvalcontainers in één gang.

Overname BekkerLaGram
Cor Vos en Fabian Bras waren al jarenlang werkzaam binnen de onderneming toen zij in 2017 de stap namen om het bedrijf over te nemen. Onder hun hoede is het personeelsbestand verder uitgegroeid, zijn er nieuwe service vestigingen bijgekomen en zijn er magazijn- en productiefaciliteiten bijgebouwd.

Kenmerkend krachtige oplossingen

Bekijk onze innovatieve voertuigen

Bekijk alle voertuigen

Duurzaam ontwerpen

Naast onze standaard producten en de producten van FAUN, Boschung en KROLL beschikken wij over de kennis en kunde om klantspecifieke systemen te ontwikkelen.

Een project start bij het ontwerp. Ons team bestaat uit diverse experts die zorg dragen voor een duidelijke en goede uitwerking middels tekeningen en gewichtsberekeningen. Hiermee kunnen we u als klant een zo compleet mogelijk beeld geven van de beoogde configuratie.

De configuratie wordt vervolgens verder gespecificeerd en klaar gemaakt voor de productieafdeling. Onze expert uit het technisch team blijft betrokken bij het project van begin tot eind.

dfd

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

 

Kennis, ervaring & teamwerk

 

BekkerLaGram’s eisen & normen

 

Betrouwbare kwaliteit op maat

 

Teamwerk

We kiezen bewust voor een projectmatige aanpak binnen onze productiefaciliteiten. Hierdoor werkt één bouwteam van begin tot eind aan het voertuig. Dit vereist vakmanschap, specialisme en toewijding van de mensen binnen het team. Zij staan in nauw contact met de werkvoorbereider die hen voorziet in deeltekeningen en stuklijsten.

Na binnenkomst van het chassis worden cabine en andere onderdelen veilig ingepakt. Het chassis wordt voorzien van een stevig hulpraam, opgetrokken uit zware stalen profielen. Vervolgens wordt desbetreffende opbouw gemonteerd waarna zaken als leidingwerk, hydraulische- en elektrische systemen worden opgebouwd. Indien de grote componenten zijn gemonteerd wordt de opbouw weer volledig uit elkaar gehaald en klaar gemaakt voor de spuiterij. Na terugkomst van het spuiten worden alle componenten op het chassis gemonteerd.

Tot slot wordt er uitgebreid met de opbouw proef gedraaid waarna transport naar de chassis leverancier of klant wordt verzorgd. Als klant bent u gedurende het proces welkom om de vorderingen te bekijken en detail aanpassingen te bespreken.

Aangenaam, hoe kunnen we je helpen?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw onderneming of organisatie? Neem vrijblijvend contact met ons team.

Fabian Bras
Directeur
Bas Scheele
Vertegenwoordiger
Arjo Kreeft
Verkoop en aanbestedingen
Service
Advies service
Onderdelen
Advies onderdelen