11-07-2023 Gemeente Best heeft vandaag het nieuwe BekkerLaGram riool- en calamiteitenvoertuig in gebruik genomen.

Naast de gebruikelijke rioleringwerkzaamheden zoals het doorspoelen en reinigen van kolken en andere rioleringssystemen kan het voertuig ook voor andere werkzaamheden worden ingezet.

Zo is er gekozen voor een sproeibalk onder de voorbumper voor het uitvoeren van spoelwerkzaamheden aan het wegdek en is er een zuighaspel aanwezig voor het zuigen op afstand van het voertuig.

BekkerLaGram riool- en calamiteitenvoertuig

Dit voertuig zal door Gemeente Best naast de gebruikelijke rioleringswerkzaamheden zoals het leegzuigen van kolken tevens worden ingezet bij calamiteiten zoals wateroverlast of verontreiniging op het wegdek. Door te kiezen voor een banaantank is er sprake van een ideale verhouding tussen slib- en schoonwater en een optimale gewichtsverdeling. Voor het uitvoeren van calamiteitswerkzaamheden aan het wegdek is er sproeibalk onder de voorbumper aanwezig.

Het betreft een zeer complete opbouw welke o.a. is voorzien van een krachtige vacuümpomp, twee HD-haspels, luchthaspel, zuighaspel en een liergiek. BekkerLaGram wenst Gemeente Best en zijn medewerkers veilige en prettige werkzaamheden toe met hun nieuwe voertuig!

Iedere rioolvoertuig uniek

Dit voertuig is volledig naar de eisen en wensen van Gemeente Best samengesteld en opgebouwd. Het ontwerpen en de productiet vindt in eigen beheer plaats. Dit gecombineerd met de projectmatige manier van werken zorgt ervoor dat we zeer flexibel zijn en graag met onze klanten kijken naar een passende oplossing.

De BekkerLaGram kolkenzuiger kent vele voordelen zoals een korte achteroverbouw, ideale gewichtsverdeling en laag energieverbruik. Meer informatie over onze kolkenzuigers kunt u vinden op de productpagina.

Meer weten over dit project?

Benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van rioolreiniging voor uw organisatie?

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.