FAUN PowerPress

De PowerPress is een zeer krachtige kraakpers opbouw van FAUN welke verkrijgbaar is  als achterlader inzamelvoertuig. De opbouw maakt gebruik van pre-compactie in de achterlader en het uitdrukschot is voorzien van dubbele cilinders.

Hiermee is de opbouw geschikt voor het inzamelen van diverse (zware) fracties waaronder restafval, GFE, papier en plastic. Dankzij de variëteit aan opbouwmaten  en keuze uit verschillende breedtes, is er altijd een passende oplossing voor uw werkgebied.

De voordelen FAUN PowerPress

 • Zeer krachtige verdichting door de dubbele cilinders in het uitdrukschot
 • Standaard fractie geoptimaliseerde verdichtingstechniek (FOC)
 • Pre-compactie in de achterlader
 • Korte achteroverbouw
 • Standaard afdichting rondom het uitdrukschot
 • Gladde zijwanden voor gemakkelijke reiniging
 • Verkrijgbaar met verschillende beladingen

De FAUN PowerPress biedt verschillende voordelen die bijdragen aan de continuïteit van uw inzamelingswerkzaamheden.

Door de pre-compactie in de hopper en de krachtige verdichting in de opbouw, is deze opbouw zeer interessant voor het inzamelen van zwaardere fracties zoals grofvuil. Door de afdichting rondom het uitdrukschot wordt de kans van afval achter in de opbouw tot een minimum beperkt.

Deze opbouw is met verschillende beladingen verkrijgbaar en heeft door zijn korte achteroverbouw een kleine uitzwaai.

Fractie geoptimaliseerde verdichting (FOC)

Deze opbouw beschikt standaard over een fractie geoptimaliseerde verdichtingstechniek. (FOC) De chauffeur kan via het besturingssysteem gemakkelijk de in te zamelen fractie selecteren.

Door de fractie selectie wordt er een optimale verdichting bepaald waarbij er tijdens het werken sprake is van constante bewaking van de systeemdruk. Wanneer de optimale drukwaarde is bereikt, wordt het uitdrukschot actief teruggetrokken totdat de druk weer naar de voorgeprogrammeerde druk zakt. Hierdoor is er een maximale verdichting mogelijk, rekening houdend met de aangegeven fractie en het maximale laadvermogen.

Specificaties

Laadbak inhoud
18 – 30 m³
Voertuigbreedte
2.50 m.
Geschikt voor
Diverse beladingssystemen
Diverse 2 t/m 4-assige chassis
Opties
One-Stop (wassysteem)
Weegsysteem

Meer weten?

  Bent u benieuwd of een dergelijke voertuig voor uw organisatie interessant kan zijn?

  Onze vertegenwoordigers vertellen u graag meer over de mogelijkheden die wij op het gebied van inzamelvoertuigen kunnen bieden.

  Fabian Bras
  Directeur