FAUN RotoPress

De RotoPress is een roterende opbouw die verkrijgbaar is als achterladend inzamelvoertuig. De opbouw is gebaseerd op het eminente draaitrommel principe. Hierbij verplaatst de trommel het afval continue naar voren via schroefkanalen en verdicht het tegelijkertijd. De opbouw is geschikt voor het inzamelen van diverse fracties waaronder restafval, GFE, papier en plastic.

Dankzij de variëteit aan opbouwmaten van en keuze uit verschillende breedtes is er altijd een passende oplossing voor uw werkgebied. Daarnaast zijn er verschillende opties mogelijk om het werkgemak voor de bedieners verder te optimaliseren.

De RotoPress is ook verkrijgbaar met een geïntegreerd wassysteem, meer info hierover vindt u op de pagina containerreiniging

De voordelen FAUN RotoPress

 • Onderhoudsarm en licht door het lage aantal bewegende delen
 • Ideale gewichtsverdeling door gelijkmatige verdeling van het afval
 • Korte achter overbouw
 • Krachtig, stil en licht
 • Stofvrij en lekdicht
 • Zelfreinigende werking
 • Leverbaar op diesel, hybride, elektrisch of H2 chassis
 • Verkrijgbaar met geïntegreerd wassysteem

Bij de FAUN RotoPress is enkel de trommel constant in beweging en is er sprake van een minimaal aantal bewegende delen. Hierdoor dient men minder te investeren in onderhoud en reparaties en dit draagt tevens bij aan een hoge inzetbaarheid van het voertuig. Dit is één van de redenen dat de FAUN RotoPress een van de meest economische inzamelopbouwen is.

Verder biedt de opbouw andere voordelen zoals het eenvoudig legen zonder ophoping van afval, optimale gewichtsverdeling en minimale geurontwikkeling.

Doordat de RotoPress  standaard lekdicht is, is de opbouw zeer geschikt voor het inzamelen van GFT fracties en het plaatsen van een container wassysteem in de achterlader.

Fractie geoptimaliseerde verdichtingstechniek

Deze opbouw beschikt standaard over een fractie geoptimaliseerde verdichtingstechniek. De chauffeur kan via het besturingssysteem gemakkelijk de in te zamelen fractie selecteren.

Door de fractie selectie wordt er een optimale verdichting bepaald waarbij er tijdens het werken sprake is van constante bewaking van de systeemdruk. Wanneer de optimale drukwaarde is bereikt, stopt de rotatie van de trommel. Hierdoor is er een maximale verdichting mogelijk, rekening houdend met de aangegeven fractie en het maximale laadvermogen.

Specificaties

Laadbak inhoud
7 – 25 m³
Voertuigbreedtes
2.00 m
2.30 m
2.50 m
Geschikt voor
Diverse beladingssystemen
Diverse 2 t/m 4-assige chassis
Opties
One-Stop (wassysteem)
Onderhoudsarme persschroef
Weegsysteem

Meer weten?

  Bent u benieuwd of een dergelijke voertuig voor uw organisatie interessant kan zijn?

  Onze vertegenwoordigers vertellen u graag meer over de mogelijkheden die wij op het gebied van inzamelvoertuigen kunnen bieden.

  Bas Scheele
  Vertegenwoordiger