FAUN VarioPress

De VarioPress is de kraakpers opbouw van FAUN welke verkrijgbaar is als achterlader en kraantrechter inzamelvoertuig. De opbouw is geschikt voor het inzamelen van diverse fracties waaronder restafval, GFT, papier en plastic.

Dankzij de variëteit aan opbouwmaten en keuze uit verschillende breedtes, is er altijd een passende oplossing voor uw werkgebied. Daarnaast zijn er verschillende opties mogelijk om het werkgemak voor de bedieners verder te optimaliseren.

De VarioPress is ook verkrijgbaar met geïntegreerd wassysteem, meer info hierover vindt u op de pagina containerreiniging.

De voordelen FAUN VarioPress

 • Standaard fractie geoptimaliseerde verdichtingstechniek (FOC)
 • Korte achteroverbouw
 • Standaard afdichting rondom het uitdrukschot
 • Standaard gegalvaniseerd universeel hulpframe
 • Gladde zijwanden voor gemakkelijke reiniging
 • Leverbaar op diesel, hybride, elektrisch of H2 chassis
 • Verkrijgbaar met geïntegreerd wassysteem
 • Verkrijgbaar met robuuste BekkerLaGram trechter
 • Verkrijgbaar met verschillende beladingen

De FAUN VarioPress kenmerkt zich door zijn korte achteroverbouw die bijdraagt aan de wendbaarheid van het complete inzamelvoertuig.

Er wordt standaard een afdichting rondom het uitdrukschot gemonteerd zodat de kans op afval achter het uitdrukschot tot een minimum wordt beperkt. Gecombineerd met de gladde zijwanden resulteert dit in een onderhoudsarme kraakpers opbouw.

De VarioPress is zowel als achterlader als bovenlader verkrijgbaar. De bovenlader is uitgerust met een BekkerLaGram trechter. Deze trechter is speciaal voor de Nederlandse markt ontwikkeld, extra robuust uitgevoerd en naar wens samen te stellen.

Fractie geoptimaliseerde verdichtingstechniek

De FAUN VarioPress beschikt standaard over een fractie geoptimaliseerde verdichtingstechniek (FOC). De chauffeur kan via het besturingssysteem gemakkelijk de in te zamelen fractie selecteren. Door de fractie selectie wordt er een optimale verdichting bepaald waarbij er tijdens het werken sprake is van constante bewaking van de systeemdruk.

Wanneer de optimale drukwaarde is bereikt, wordt het uitdrukschot actief teruggetrokken totdat de druk weer naar de voorgeprogrammeerde druk zakt. Hierdoor is er een maximale verdichting mogelijk, rekening houdend met de aangegeven fractie en het maximale laadvermogen.

Specificaties FAUN VarioPress achterlader

Laadbak inhoud
8 – 24 m³
Voertuigbreedtes
2.00 m
2.30 m
2.50 m
Geschikt voor
Diverse beladingssystemen
Diverse 2 t/m 4-assige chassis
Opties
One-Stop (wassysteem)
Weegsysteem

Specificaties FAUN VarioPress kraan-trechter

Laadbak inhoud
8 – 24 m³
Voertuigbreedtes
2.30 m
2.50 m
Geschikt voor
Diverse kranen
Diverse 3 t/m 4-assige chassis
Opties
One-Stop (wassysteem)
Weegsysteem
Grofvuilklep
Glijblokken
Rubberen bekleding trechter
Draaibare trechter

Meer weten?

  Bent u benieuwd of een dergelijke voertuig voor uw organisatie interessant kan zijn?

  Onze vertegenwoordigers vertellen u graag meer over de mogelijkheden die wij op het gebied van inzamelvoertuigen kunnen bieden.

  Fabian Bras
  Directeur