SafeGround aardingscontrole

Het SafeGround aardingscontrole apparaat is ontwikkeld door SafeGround voor de verificatie en constante controle van een vast aardpunt voor mobiele voertuigen.

Bij hoge druk en vacuümreinigingstechnieken kunnen statische ladingen ontstaan op het mobiele voertuig zelf omdat deze geïsoleerd staat opgesteld t.o.v. de aarde. Om explosiegevaar door vonkoverslag en onaangename elektrische schokken te voorkomen, is het noodzakelijk om het voertuig voor de werkzaamheden correct te aarden.

Onze SafeGround controller EARTH204 controleert of de aarding correct is aangesloten en geeft vervolgens toelating om de werkzaamheden te starten.

Voordelen SafeGround aardingscontrole

 • CE keurmerk
 • SIR-certificering
 • Volledig 2-draads uitgevoerd
 • Volledig vrij van sleepcontacten
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Duurzame materialen
 • Op voorraad
 • 25 meter kabel

De SafeGround producten zijn uitgebreid getest, voldoen aan de in Europa geldende normen/richtlijnen en zijn drager van het CE-label. Ook voldoen de producten aan de nieuwste SIR (Stichting industriële reiniging) richtlijn die begin 2021 in werking is getreden.

Safeground EARTH204 – controller
De standaarduitvoering van de SafeGround controller EARTH204 in een polycarbonaat behuizing.

SafeGround EARTH204  – controller INOX
De SafeGround controller EARTH204 is ook verkrijgbaar volledig aangesloten in INOX behuizing met schakelaar en groen/rode lamp.

SafeGround EARTH325 – aardingshaspel 
Het SafeGround haspel EARTH325 bestaat uit duurzame onderdelen en is vrij van sleepcontacten. De kabel is geschikt voor zwaar industrieel gebruik.

Werking

De SafeGround EARTH204 is een microprocessor gestuurde controller welke een indicatie genereert wanneer een mobiel voertuig veilig wordt geaard aan een aardpunt. Deze controller is verbonden met het chassis en de aardingsklem, aarden van het voertuig verloopt dus altijd via deze module. Door de aardingsklem van het SafeGround EARTH325 aardingshaspel aan te sluiten op een vast extern aardingspunt wordt er een signaal doorgegeven aan de controller.

De EARTH325 bestaat uit een haspel met klem en kabel en is volledig 2-draads uitgevoerd. Daarnaast is dit aardingshaspel uniek qua werking omdat het volledig vrij is van sleepcontacten, die op termijn problemen kunnen veroorzaken. Het duurzame karakter wordt ondersteund door het INOX haspel, de INOX klem en hoogwaardige PUR-kabel. De SafeGround EARTH204 is zowel verkrijgbaar als losse module als in een INOX behuizing en kan vier mogelijkheden detecteren:

1. Correcte aarding
Wanneer het voertuig correct wordt geaard dooft de rode led, licht de groene led op en trekt relais-1 aan, hiermee kan een externe signalering aangestuurd worden.

2. Incorrecte aarding
Wanneer het voertuig niet (goed) geaard is licht de rode led op en trekt relais-2 aan, hiermee kan een externe signalering aangestuurd worden.

3. Te hoge overgangsweerstand
Indien de overgangsweerstand tussen de aardingsklem en aardpunt te hoog is (>10 ohm) zal de rode led snel knipperen en relais-2 aantrekken. Hiermee kan een externe signalering aangestuurd worden.

4. Sluiting
Wanneer de aardingsklem van het voertuig sluiting maakt met het voertuig zelf, zal de rode led knipperen en relais-2 aantrekken. Hiermee kan een externe signalering aangestuurd worden.

Meer weten?

  Meer informatie of benieuwd naar de bestelmogelijkheden voor de producten van SafeGround?

  Onze collega’s van de onderdelen afdeling vertellen u graag meer over deze en andere producten op het gebied van (industriële) reiniging.

  Onderdelen
  Advies onderdelen