BekkerLaGram kolkenzuiger

Het uitgangspunt bij onze kolkenzuigers zijn de eisen en wensen van onze klanten. Zo construeren we diverse soorten kolkenzuiger opbouwen in onze fabriek die we kunnen voorzien van de gewenste afmetingen, opties en specifieke wensen.

Het periodiek en vakkundig kunnen legen van kolken is van groot belang voor de opvang van regenwater en het voorkomen van overstromingen. De BekkerLaGram kolkenzuiger is met zijn telescopische arm gericht op het efficiënt, veilig en gebruiksvriendelijk uitvoeren van deze werkzaamheden.

Een combi-kolkenzuiger beschikt daarnaast ook over een groot hogedruk haspel waarmee men vrijwel iedere riolering gemakkelijk en doeltreffend kan doorspoelen.

De voordelen BekkerLaGram kolkenzuiger

 • Afgestemd op uw wensen en werkgebied
 • Ideale gewichtsverdeling door de tank-in-tank structuur
 • Hydraulische beweegbare arm
 • Korte achteroverbouw
 • Standaard RVS glijbodem in de slibtank
 • Lichtgewicht vacuümpompen met hoge zuigcapaciteit
 • Veelal samenwerking met de Stop&Go van het gekozen chassis mogelijk
 • Uitlaat vacuümpomp naar boven gericht

We hechten bij het construeren van de opbouwen veel waarde aan een hoge kwaliteit zodat uw voertuig een lange levensduur kent.

Daarnaast zijn wij constant bezig met het ontwikkelen van nieuwe technieken voor het efficiënter uitvoeren van de werkzaamheden. Zo hebben wij een ECO kolkenzuigerbesturing ontwikkeld waarmee een brandstofbesparing van circa 30% kan worden bewerkstelligd.

De hydraulische kolkenarm kan tot 1,5 meter ver uitschuiven waardoor ook verder gelegen kolken bereikt kunnen worden. Standaard hanteren wij een energiezuinige waterring vacuümpomp die een laag geluidsniveau kent.

Hoe kan je de BekkerLaGram kolkenzuigers het beste inzetten?

Onze kolkenzuigers worden compleet naar wens samengesteld waardoor er altijd een passende oplossing voor uw werkgebied. Zo bouwen wij voor het zuigen van kolken in gebieden met weinig ruimte zoals vakantieparken, binnensteden en fietspaden compacte kolkenzuigers.

Ook voor het reinigen van kolken of legen van afval- of vetafscheiders in woonwijken en buitengebieden hebben wij altijd een passende oplossing. Om het voertuig breed in te kunnen zetten zijn onze opbouwen vaak te voorzien van diverse opties en accessoires. Denk hierbij aan een hogedruksysteem met groothaspel voor het ontstoppen van huisaansluitingen, rioleringen en gemalen. Maar ook een spuitbalk voor het verwijderen van oliesporen of een zuighaspel voor het uitvoeren van specifieke zuigwerkzaamheden behoort tot de mogelijkheden.

De besturingstechniek  wordt bij ons in huis ontwikkeld waardoor we een goede afstemming tussen functionaliteiten van de opbouw en het bedienen van de opbouw garanderen.

Samenstelling kolkenzuiger

Voor een goede afstemming op uw wensen en werkgebied kijken we samen met u naar de mogelijkheden voor een optimale kolkenzuiger. Dit kan variëren van een compact 2-assige chassis cabine tot een 3-assige vrachtwagen chassis. We houden hierbij rekening met de geldende milieu- en veiligheidsnormen, ergonomie voor de bedieners, levensduur en laadvermogen.

Meer weten?

  Bent u benieuwd of een dergelijke voertuig voor uw organisatie interessant kan zijn?

  Onze vertegenwoordigers vertellen u graag meer over de mogelijkheden die wij op het gebied van rioolvoertuigen kunnen bieden.

  Bas Scheele
  Vertegenwoordiger