BekkerLaGram wegdekreiniger

De BLG wegdekreiniger is geschikt voor inzet bij calamiteiten en het doen van preventief onderhoud aan specifieke wegdekken waar een standaard veegmachine niet krachtig genoeg voor is.

Zo kennen we in Europa veel wegen die zijn voorzien van ZOAB of andere bepaalde open betonlagen. Door de open structuur van deze lagen nestelt het vuil zich in de holtes. Met andere reinigingsmethodes zoals vegen of borstelen, word dit vuil enkel dieper in holtes “geduwd”. Met als effect dat er een zeer glad wegdek ontstaat, voornamelijk bij wisselende weersomstandigheden.

Doordat onze wegdekreiniger het vuil onder hoge druk middels vuilfrezen losspuit en met de krachtige ventilator alles opzuigt, blijft de drainerende werking van het wegdek in stand. Hiermee is het voertuig ook zeer geschikt voor het effectief opruimen van olie en andere ernstige verontreinigingen zoals bijvoorbeeld verf.

De voordelen BLG wegdekreiniger

 • 2,5 m brede zuigmond met twee zuigslangen
 • Zeer krachtige ventilator met een capaciteit van 20.000 m3/uur
 • Hydrostatische aandrijving voor optimaal werkgemak
 • Autonoom door het gebruik van waterrecycling
 • De zuigmonden kunnen onafhankelijk kippen
 • Voorzien van grofvuil filter
 • Pompsectie voorzien van geluidsisolatie
 • Voorzien van inborstel systeem en HD-systeem

Voor zeer intensieve wegdekreiniging hebben we een krachtige wegdekreiniger ontwikkeld die reinigt middels toepassing van hogedruk- en vacuüm techniek. Met een watervoorraad van ca. 9m3 en het gebruik van waterrecycling is er sprake van een zeer hoge autonomie.

De gecombineerde schoon- en vuilwatertank is vervaardigd uit 4 mm dik roestvrijstaal. Het legen van de vuiltank geschiedt via het achterdeksel, die tevens is vervaardigd uit RVS, dat door middel van 2 cilinders naar boven opend.

De BekkerLaGram wegdekreiniger kan je tegenkomen op industrie terreinen, (snel-)wegen, vliegvelden, fabrieksterreinen en nog veel meer.

Meer weten?

  Bent u benieuwd of een dergelijk voertuig voor uw organisatie interessant kan zijn?

  Onze vertegenwoordigers vertellen u graag meer over de mogelijkheden die wij op het gebied van straatreiniging kunnen bieden.

  Fabian Bras
  Directeur