FAUN ViaJet

FAUN ViaJet CITY klasse
Deze klasse bestaat uit Viajet 5 opbouw welke gericht zijn op het uitvoeren van veegwerkzaamheden in en rondom stedelijk gebied. Met een GVW tussen de 10 en 12 ton is er sprake van een zeer compact maar krachtige veegwagen die zich kenmerkt door zijn bedieningsgemak.

FAUN ViaJet VARIO klasse
Deze klasse bestaat uit de ViaJet 6 en ViaJet 7 opbouw. Deze klasse is beschikbaar op chassis variërend van 15 tot 18 ton en zijn zeer wendbaar door hun korte achteroverbouw. Er is een royale watervoorraad tot wel 4.200 L mogelijk, samen met het hoge laadvermogen is deze machine geschikt voor stadsreiniging, industriële reiniging en wegdekreiniging.

FAUN ViaJet POWER klasse
Deze klasse bestaat uit de ViaJet 12 opbouw welke is ontworpen voor de zware en specialistische werkomgevingen. Deze veegopbouw, met extreem hoge zuigkracht, is geschikt voor een 3-assig 26 ton chassis. Hiermee combineert dit voertuig een hoog laadvermogen met een groot volume voor maximale autonomie.

De voordelen FAUN ViaJet

 • Voor iedere toepassing een machine: City, Vario & Power klasse
 • Uniek luchtrecyclagesysteem: Minder fijnstof en laag verbruik
 • Verschillende semi- en volledige hydrostaten mogelijk
 • Standaard gedeeltelijk RVS hopper, volledig RVS mogelijk
 • Lichte en stevige watertanks voor optimaal volume en laag gewicht
 • Vegen tot -5°C mogelijk
 • Laag waterverbruik voor optimale autonomie
 • Diverse opties mogelijk

De FAUN ViaJet truckgemonteerde veegmachines beschikken over een uniek lucht-recirculatiesysteem dat zorgt voor een vermindering van fijnstof uitstoot en bijdraagt aan brandstof besparing.

De ventilator is direct in de luchtstroom geplaatst. Hierdoor is er meer inbouwruimte voor een extra watertank welke tevens dient als geluidsscherm tussen de ventilator en de cabine.

De nieuwe, gepatenteerde V-zuiggoot verhoogt de zuigkracht van de veegmachines en vermindert tegelijkertijd de slijtage. De FAUN ViaJet serie is in verschillende klasses (City, Vario en Power) en bijbehorende groottes verkrijgbaar.

Extra uitrusting

Voorborstel
Diverse spuitbalken
Oppervlakte reiniging
Handzuigslang
Spuitlans
Omgevingsverlichting
Verlengde rolborstel
Volledig RVS hopper

 

FAUN biedt met de ViaJet serie een breed scala aan oplossingen voor het efficiënt uitvoeren van een variëteit aan reingingswerkzaamheden. Door de grote lichtgewicht watertanks en efficiënte watersysteem kan er zeer lang met autonoom gewerkt worden.

Daarnaast biedt FAUN, afhankelijk van de gekozen opbouw, diverse opties. Denk hierbij aan een sproeibalk, wegdek reiniging aanbouw, volledig RVS hopper en nog veel meer. Onze vertegenwoordigers vertellen u graag meer over alle mogelijkheden.

 

Meer weten?

  Bent u benieuwd of een dergelijk voertuig voor uw organisatie interessant kan zijn?

  Onze vertegenwoordigers vertellen u graag meer over de mogelijkheden die wij op het gebied van straatreiniging kunnen bieden.

  Bas Scheele
  Vertegenwoordiger